Kreatív játékok légvárakhoz II. - Fáraó csúszdás ugrálóvár

2024.03.07
Fáraó csúszdás ugrálóvár
Fáraó csúszdás ugrálóvár

Folytatjuk játékjavaslatainkat a légvárat bérlő szülők számára, hogy gyermekeik minél inkább kiélvezhessék a légvárakat. Másodikként a fáraó csúszdás ugrálóvárhoz adunk javaslatokat.

Egyiptom a mai napig igazán titokzatos az európai emberek számára. Ismertessük meg a fáraók korán keresztül egy országgal, egy néppel gyermekeinket.

  • Egy kis földrajz – Egy térkép segítségével mutassa meg a résztvevő gyermek, hol van Egyiptom és már mehet is a légvárba.
  • Fáraók kora – fotók és rövid ismeretanyag segítségével (melyet a szülők előzetesen előkészítenek) tanítsunk néhány fontos tényt az ókori Egyiptomról (belecsempészhetünk néhány későbbi információt is). Legyenek fáraó, piramis, szfinx, hieroglifa, szkarabeusz stb. képek, ismeretanyagok.
  • Lepjük meg! – azoknak a gyerekeknek, akik igazán szeretik a fáraók korát, készítsünk kitűzőt (pl. szkarabeusz), mely emlék is lesz erről a napról.
  • Mesélj nekünk! – kérdezzük meg a gyerekeket, ki tudna mesélni egy piramis felfedezéséről. Kezdje el a történetet, melyet ő talál ki, a többiek pedig folytassák. Pl. Fogtam a fáklyát és leereszkedtem az egyre mélyülő alagútba. A következő folytathatja: pl. A falakon érdekes ábrákat láttam, ezek a hieroglifák mondják el a piramis történetét. Majd jöhet a harmadik gyermek a piramis történetével és így tovább.

Csak az a fontos, hogy a játszó gyermekek az ugrálóvár és a szülők segítségével átélhessék Egyiptom piramisainak titkait, történetének csodáját! Még mindig kérdés az ugrálóvár bérlése?